Vlasnici nekretnina

Nisko energetske zgrade

Nisko energetska zgrada je bilo koja vrsta zgrade koja koristi manje energije od konvencionalne.  Prvi korak u konstrukciji održive, nisko energetske zgrade je integrirano planiranje. Ono uzima u obzir čitav životni vijek zgrade od samog početka.

Prava dizalica topline može pokriti širok spektar primjena jednim sustavom, od grijanja i proizvodnje tople vode do hlađenja i grijanja bazena. Time se može izbjeći investiranje u i održavanje višestrukih sustava. Za mnoge zemlje koje danas smatraju energetsku efikasnost standardnim zahtjevom za nove zgrade, biranje neizostavnog izvora energije nikad nije bilo važnije.

Dizalice topline slijede aktualne trendove poput  termički aktivnog sustava zgrada (Thermally Active Building Systems – TABS). Ti sustavi integriraju upravljanje klimom u unutarnjim prostorima u same materijale zgrade minimizirajući potrebe za konvencionalnim tehnologijama.

Zamjena i nadogradnja

Uštede koje dizalica topline može pružiti ovise o vrsti kuće, njenom geografskom položaju i postojećem sustavu grijanja.

Dizalice topline mogu se prilagoditi postojećim sustavima grijanja i čak kombinirati s različitim vrstama dodatnih izvora energije kao što su solarna energija ili plin. To ih čini idealnima za renovacije kad se mogu instalirati u smislu djelomične nadogradnje. U tim slučajevima, dizalica topline zamjenjuje postojeći sustav koji se zatim po potrebi može koristiti kao jeftini pomoćni izvor grijanja.

Primjene za procesuiranu toplinu

Industrijski i komercijalni procesi stvaraju ogromne količine topline koja se često jednostavno rasipa.  Od hidrauličkih preša i teške mašinerije do sušila, kuhala, skladištenja hrane – čak i životinjski otpad na farmama ili voda iz slavine korištena za zagrijavanje postrojenja za preradu vode– dizalice topline mogu se koristiti za obnovu i ponovno korištenje topline nastale iz procesa u mnogim primjenama. Što je topliji izvor, više uštede se može postići.

Pobjednički koncept - tri funkcije u jednom uređaju

Sve naše komercijalne dizalice topline s izvorom u tlu pružaju višestruke funkcije u samo jednom uređaju: grijanje, topla voda u kućanstvu i hlađenje. Dizalice topline pružaju toplinu i za radijatore i za sustave podnog grijanja.

Thermia ima jedinstvenu metodu proizvodnje tople vode nazvanu “tehnologija grijanja plina”. To omogućuje proizvodnju velikih količina tople vode uz vrlo niske troškove tijekom dijela godine kad se zgrada zagrijava. Naše dizalice topline mogu i balansirati pružanje velikih količina topline u zimi i manjih zahtjeva za toplom vodom u ljeti. Ne postoji potreba za velikim spremnicima tople vode i ne trebate pokretati veliki bojler ili dodatni sustav samo za proizvodnju tople vode.

Velike staklene površine u mnogim modernim zgradama su izvrstan izbor za vrijeme mračnijih mjeseci no često dovode do pregrijavanja ljeti. Pasivno hlađenje omogućava savršenu klimu unutarnjih prostora tijekom čitave godine.  Ako je potrebno, ono se može popratiti aktivnim hlađenjem koje koristi kompresor dizalice topline. I pasivno i aktivno hlađenje su mnogo ekonomičniji od tradicionalnog klimatizacijskog uređaja.

Fleksibilan energetski sustav

Thermia dizalice topline su dostupne u izlaznim veličinama od 11 kW sve do 88 kW. Također je moguće “kaskadno” ih povezati kako bi se postigao kapacitet grijanja i do 1,400 kW. Kaskadno povezane dizalice se pokreću u nizu, ovisno o potrebama za energijom. To osigurava da se ne koristi više energije od onog što je specifično zahtijevano u određenom vremenu, bez obzira na izlazni efekt. Štoviše, kaskadna opcija Vam omogućava da podijelite svoju investiciju u 2 ili 3 faze, ili da povećate veličinu svog sustava grijanja kako se Vaše potrebe povećavaju.

Istovremeno grijanje i hlađenje

Istovremeno grijanje i hlađenje Vam omogućava još veće smanjenje operativnih troškova. Kako biste to postigli višestruke dizalice topline se povezuju paralelno između kompenzacijskih spremnika s toplom i hladnom vodom. Dizalica topline tad jednostavno zamjenjuje toplo za hladno ovisno o potrebama zgrade. Na primjer, dok se konferencijska soba u hotelu hladi, suvišna uklonjena toplina se ponovno koristi za proizvodnju tople vode za bazen ili spa.

5-godišnje jamstvo

Kvaliteta naših jamstava odražava visoke standarde naših procesa proizvodnje. Thermia Mega je zaštićen jamstvom za sve funkcionalne dijelove, pružajući bezbrižnu udobnost bez neočekivanih troškova za zamjenske dijelove. Ako je potreban popravak koji pokriva jamstvo, ovlašteni distributer će odmah reagirati i napraviti popravke koristeći samo originalne Thermia dijelove.

Thermia Online

Sve Thermia dizalice topline mogu biti opremljene s Thermia Online, funkcijom koja omogućava kontrolu na daljinu i nadzor korištenjem pametnog telefona ili računala. Naš online sustav pruža instalaterima sveobuhvatne dijagnostičke podatke i omogućava im da promptno reagiraju na obavijesti ili pristup informacijama o trenutnom stanju sustava. Online kontrola i nadzor optimiziraju energetsku efikasnost za vlasnike nekretnina u zgradama na nekoliko lokacija.

Kontakt

Ako imate pitanja slobodno nas kontaktirajte

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Ovlašteni predstavnik u Hrvatskoj

Ekoplan-sustavi d.o.o.

Ekoplan-sustavi d.o.o.

+385 (0)42 550 940