Velike zgrade – njihove priče

Velike zgrade

Priča korisnika Thermia proizvoda

 • Zgradu Willis je realizirao Belcotec kao inovacijski centar za vlastite potrebe. “Dali smo joj ime u čast izumitelja klimatizacijskog uređaja Willisa Carriera”, objasnio je Jan Vangeel, izvršni direktor u Belcotecu, i dodao: “Željeli smo ostaviti dojam našom zgradom. Stupanj energije je 28, što je vrlo nisko za zgrade s uredima.

  Zgrada Willis - nula emisije CO2

  Belcotec je HVAC tvrtka za instalaciju specijalizirana u realizaciji visoko kvalitetnih instalacija koja pruža rješenja po mjeri za grijanje, klimatizaciju i sanitarne instalacije komercijalnih nekretnina. Clevr je tvrtka za instalaciju namijenjena kućevlasnicima i građevinskim poduzetnicima. Belcotec i Clevr su udružili snage kako bi stvorili nešto jedinstveno. Način na koji se nadopunjuju i kombiniraju obostrane ambicije doveo je do provedbe Willis projekta. To je iznimno moderna zgrada koja potiče inovacije i održivost.

  Zgrada Willis je mnogo više od zgrade s uredima: to je otvoren prostor s različitim vrstama radnih prostora koji stvara atmosferu koja potiče inovacije. Multifunkcionalan, udoban, svijetao i prilagodljiv, ključne su riječi kojima se može opisati njezin dizajn.” - Charlotte Ooms, arhitektica, Archiles Architecten

 • Aletschspa se zagrijava dvjema Thermia Mega dizalicama topline s izvorom u tlu pokretanih inverterom s kapacitetom grijanja od 14-59 kW. Podzemna voda temperature od oko 10 °C je izvor energije za tu dizalicu topline. Sustav grijanja uključuje podno grijanje kao i grijanje bazena te bazena za plutanje. Hlađenje (klimatizacija) je omogućeno pasivnim hlađenjem, što znači da energija za rashlađivanje objekta dolazi iz podzemnih voda.

  Dobrobiti modernog spa sa zelenom tehnologijom

  Aletschspa je najnoviji dio Alex hotela i potpuno je namijenjen objektima za spa i dobrobiti duha i tijela. Sastoji se od bazena od 80 m2 i nudi mnogo načina za relaksaciju, od ergonomski oblikovanih udobnih sjedala na napuhavanje do zrakom napunjenih “aqua rondo” vodenih postaja. Prostrani bazen ima dovoljno mjesta za aqua-fitness. Djeca mogu uživati u prskanju u maloj fontani u odvojenom bazenu za djecu.

  Zahvaljujući Thermijinom modernom i efikasnom geotermalnom energetskom sustavu, novi Aletschspa može uvjeriti svoje goste da istovremeno brinu za okoliš i štede novac .” Milos Bill, Upravni direktor, eta Group

 • Hotel i spa se zagrijavaju Thermia dizalicama topline s izvorom u tlu. 18 Robust dizalica topline ukupnog kapaciteta od 715 kW pružaju grijanje, hlađenje i proizvodnju tople vode za 24.000 m2 hotelskih soba, spa, urede, trgovine i apartmane.

  Moderni spa s ekološkim sustavom grijanja

  24,000 m2 hotelskih soba, SPA, uredi, trgovine i apartmani koje griju Thermia dizalice topline.
  Strömstad Spa je najmoderniji hotel s 232 sobe i proširenim spa objektima. Sam Spa pokriva 2,000 kvadratnih metara na dva kata. To je jedini Decléor Flagship Spa u sjevernoj Europi i nudi većinu spa tretmana i proizvoda.

  24,000 m2 hotelskih soba, spa, uredi, trgovine i apartmani koje griju Thermia dizalice topline.”

 • Danas, potpuno obnovljen, klub nudi svojim lokalnim i internacionalnim članovima širok spektar visoko kvalitetnih usluga, od privatnih satova tenisa i body-building-a do hot-yoge, kombinacije treninga, 25-metarskog bazena, dvorane za vježbanje, prostorija za yogu, pilates, dvoransku vožnju bicikla, petanque, zida za penjanje, spa, prostora za relaksaciju, prostorija za uljepšavanje, konferencijskih soba i restorana.

  Palma Club ima koristi od rješenja obnovljivih izvora energije

  Palma Sport & Tennis Club, prethodno Mallorca Tennis, je izvorno osnovan 1964. Sagradio ga je poznati arhitekt Francesc Mitjans, stanovnik Barcelone koji je konstruirao i popularni Camp Nou nogometni stadion i ostale značajne zgrade u Španjolskoj.

  Zahvaljujući modernom i efikasnom sustavu geotermalne energije iz Thermia-e, novi Palma Sport & Tennis Club može uvjeriti goste da istovremeno brinu za okoliš i štede novac”, kaže Miguel Madero Wage, generalni direktor u Girod Geotermia.

 • Dio filozofije grupacije je preuzeti vodeću ulogu u uvođenju inovativnih proizvoda i procesa koji nisu štetni za okoliš. S obzirom na svijest o važnosti energetskih ušteda i energetske efikasnosti pri korištenju resursa, Porcelanosa Grupo kontinuirano investira u poboljšanje svojih postrojenja.

  Keramički proizvodi i geotermalna tehnologija

  Butech je osnovan 2001. kao dio Porcelanosa Grupacije s ciljem potpore svim profesionalcima koji su uključeni u sektor postavljanja keramičkih pločica. Tvrtka nudi širok raspon materijala i konstrukcijskih sustava kojima se pokrivaju potrebe kućevlasnika, stručnjaka za instalaciju, graditelja i arhitekata.

  Inspiriran svojim temeljnim vrijednostima vezano uz okoliš, Butech je odlučio koristiti geotermalnu energiju za grijanje i hlađenje. Rezultati su bili impresivni: 75% uštede energije.”

 • Prijašnji sustav grijanja je bio temeljen na tri bojlera na pelete s jednim dodatnim bojlerom na lož ulje kao potpornim grijačem. Toplina se većinom distribuirala kroz školu putem tradicionalnih radijatora i manjim dijelom, vodenog podnog grijanja.

  Osnovna škola ima koristi od dizalica topline

  Edane osnovna škola je smještena 15 km istočno od Arvika, Värmland u Švedskoj. Škola ima oko 100 djece, od predškolske dobi do 6. razreda. Školsko dvorište je prostrano i ima šljunčanu površinu koja se koristi za nogomet i ostale sportove. U zimi, područje se pretvara u prostor za klizanje. Škola Edane pripada općini Arvika.

  Sada imamo pouzdan i inovativan sustav koji će trajati još godinama i procjenjujemo smanjenje potrošnje energije na oko 40 MWh godišnje”, dodao je Per-Inge Andersson, Voditelj edukacijskih objekata u Arviku.

 • Od samog početka investitor je planirao korištenje tehnologije obnovljivih izvora energije za grijanje i hlađenje zgrade. Stanovi su opremljeni podnim grijanjem i hlađenjem.

  Energetski efikasni stanovi u Italiji

  U Trentu, u Sjevernoj Italiji, sagrađen je novi kompleks sa 68 stanova, djelomično za iznajmljivanje i djelomično za prodaju. Zgrada je smještena u Monte Capuccini, starom kamenolomu u gradu Trento.

  Zahvaljujući korištenju geotermalne i solarne energije stanovi u Cappucciniju će dugo davati izvrstan primjer efikasnosti, energetskih ušteda i okolišne održivosti.”

 • Ukupno stambeno područje se sastoji od 8,600 m2 stanova i 1,400 m2 ostalog područja kao što su npr. garaže itd. Povećani troškovi grijanja okruga su bili glavni razlog zbog kojeg su stanari počeli tražiti nova rješenja za grijanje.

  Thermia Mega obnovljivi izvor – razuman izbor

  HSB Fabriken (Hyresgästernas sparkasse - och byggnadsförening och fabriken) je udruženje kućanstava u Arviki, gradu u Vermlandu, u Švedskoj. Udruženje predstavlja 11 zgrada sagrađenih sredinom 1980-ih, u kojima živi oko 200 ljudi.

  Svi stanari sada uživaju u toplini i udobnosti tijekom zime, dok je udruženje kućanstava uspjelo uštedjeti i do 65,000 eura za vrijeme svake sezone grijanja.”

Kontakt

Ako imate pitanja slobodno nas kontaktirajte

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Ovlašteni predstavnik u Hrvatskoj

Ekoplan-sustavi d.o.o.

Ekoplan-sustavi d.o.o.

+385 (0)42 550 940