Arhitekti i inženjeri konzultanti

One-stop shop - radite pametnije s Thermiom

Ako tražite one-stop rješenje kako biste zadovoljili svoje potrebe pri komercijalnom grijanju, proizvodnji tople vode ili hlađenju, ne tražite dalje. Thermia ima 50-godišnje iskustvo u području proizvodnje dizalica topline i dugačku listu studija slučajeva i zadovoljnih klijenata. Ponosni smo što smo tvrtka koja nudi potpuni skup proizvoda za komercijalno tržište dizalica topline.

Umjesto da se fokusiramo na prodaju pojedinih dizalica topline, naš je cilj ponuditi kompletna energetska rješenja. S Thermiom, imate potpunu slobodu izbora u tome kako specificirati Vaš sustav. Počevši od vašeg izbora tehnologije dizalice topline i hardvera, radimo s Vama i pri dizajnu integriranog sustava koji će ispuniti sve Vaše ciljeve uključujući pakete pripadajuće opreme za unutarnje prostore, spremnike potrošne tople vode ili pomoćne grijače. Podupiremo vas tijekom cijelog procesa od početnog dizajna i specifikacije sustava sve do puštanja u pogon i preuzimanja.

Važnost dizajna

Najvažniji faktor kad se radi o instaliranju dizalica topline je shema sustava. Iako je mnogo efikasnija i prihvatljivija za okoliš, dizalica topline ne funkcionira tako direktno kao bojler na lož ulje ili plin i njena efikasnost mnogo više ovisi o shemi sustava. Razlog tome je što je efikasnost dizalice topline usko povezana s njenom radnom temperaturom. Što je niža radna temperatura u sustavu cijevi, radijatorima, podnom grijanju itd., veća je efikasnost. Kako bi Vaš sustav mogao funkcionirati na najnižoj mogućoj temperaturi, svaki element sustava mora biti pažljivo dizajniran. To čini faktore poput veličine cijevi, strategije kontrole, dizajna podnog grijanja ili radijatora, ventilatora sa zavojnicama i aktivno grijanih nosača iznimno važnima.

Temeljeno na više od 50 godina iskustva u Thermiji, razvili smo vlastiti softver za dizajniranje nazvan HPC 2.0 („Heat pump calculator“). Temeljeno na klimatskim zonama, termalnoj inerciji, količini premaza, zahtjevima za grijanjem i hlađenjem i metodi distribucije topline, HPC 2.0 omogućava odabir najprikladnije dizalice topline ili dizalica topline i točnu procjenu godišnjih tekućih troškova sustava.

Projektirajte svoj vlastiti sustav grijanja online

Učinite svoj proces projektiranja jednostavnijim i bržim s našim (“Thermia”) System Solution Generator alatom za projektiranje.

Projektiranje sustava grijanja može biti dugotrajno i zbunjujuće. Bilo da gradite kuću ili instalirate novi sustav u postojećem domu kao dio adaptacije, može biti komplicirano odlučiti koji sustav grijanja najbolje odgovara Vašim potrebama.

Koristeći naš online alat System Solution Generator, lako ćete projektirati svoj vlastiti sustav grijanja za Thermia dizalicu topline. Možete odabrati samo grijanje, grijanje i toplu vodu ili dodati skupno grijanje, hlađenje ili univerzalno. Možete čak uključiti i dodatne spremnike za toplu vodu ili dodatno grijanje. Najbolje od svega je da kad dovršite svoje dizajniranje sustava, automatski ćete dobiti potpun popis komponenti sustava.

Online alat System Solution Generator ima dvije glavne prednosti:

  1. Brzo i jednostavno dizajniranje sustava i
  2. Shematski dijagram grijanja koji je odobrila Thermia.

Uz System Solution Generator, lako je dizajnirati sve od obiteljskih kuća do velikih hotela i stambenih zgrada.

System Solution Generator – radite brže i pametnije, upravo sada!

S Thermiom svaka primjena može biti po mjeri

Naša iznimno trajna i funkcionalna Thermia pripadajuća oprema vrhunske kvalitete  je dizajnirana kako bi se podržalo savršeno puštanje u pogon i stvorio sustav napravljen po mjeri, posebno dizajniran prema Vašim potrebama. Uz to, sva naša pripadajuća oprema je ispitana i dokazana u primjenama grijanja u stvarnom životu.

Od pružanja pojedine pripadajuće opreme i dodatnog grijanja do isporuke potpuno integriranog jedinstvenog sustava grijanja i hlađenja, Thermia rješenja nude iznimnu fleksibilnost. Ako trebate veće količine tople vode ili kompenzacijske spremnike, nudimo čitav niz spremnika koji su potpuno kompatibilni s našim asortimanom dizalica topline. Svi oni su posebno ispitani u komercijalnim upotrebama u zahtjevnoj klimi sjeverne Europe.

Obuka i dokumentacija

Vrlo nam je stalo da osiguramo da su naše dizalice topline instalirane, puštene u pogon i održavane prema najvišim standardima. Stoga nudimo vodeću dokumentaciju u industriji kao i obuku za instalatere i inženjere konzultante kako bismo pokazali načine na koje postići najviše razine udobnosti i efikasnosti za svaki Thermia sustav.

Iako dizalice topline rade na sličan način kao hladnjaci, instaliranje sustava geotermalne energije uključuje kompleksnu tehnologiju i stručno znanje. U Thermiji smo pripremili širok opseg tehničke dokumentacije kako bismo podržali taj proces, od jednostavnih i jasnih uputa za instalaciju do naprednih rješenja za sustav.

Nakon ispravnog dimenzioniranja, drugi najvažniji korak u postizanju pouzdanog, neometanog energetskog sustava koji će efikasno funkcionirati u godinama koje dolaze, jest propisno puštanje u pogon.

Ispitivanja toplinskog odaziva – izvor energije metar po metar

Kad se dizajnira kolektor u tlu koji se koristi s Thermia sustavima dizalica topline s izvorom u tlu, kritičan faktor je termička provodljivost tla. Ispitivanja toplinskog odaziva se provode kako bi se izmjerila termička provodljivost specifična za lokaciju te kako bi se izmjerila termička otpornost instaliranih izmjenjivača topline u bušotini. Ispitivanja toplinskog odaziva se danas uobičajeno koriste kako bi se odredili višestruki izmjenjivači topline u bušotinama u tlu pri čemu saznanja o termičkim svojstvima tla mogu pomoći izbjeći postavljanje premalih izmjenjivača, što dovodi do slabe izvedbe sustava ili prevelikih, što opet dovodi do nepotrebnih troškova za sustav.

Ispitivanja toplinskog odaziva daju odgovore na pitanja kao što su: koliko energije se može izvući iz jedne bušotine i kao rezultat toga, koliko bušotina je potrebno kako bi se pokrile potrebe za energijom u dotičnoj zgradi. Na taj način, rezultati tih ispitivanja daju točnu sliku potrebnog broja bušotina, njihove dubine i veličine dizalice topline.

Ispitivanja toplinskog odaziva mogu se kombinirati i sa HPC 2.0 izračunima za određene komercijalne projekte i nude ih certificirani partneri Thermie.

Težite BREEAM-u ili LEED-u, i mi također

BREEAM i LEED programi zelenih zgrada su dva najvažnija certifikata za održivost zgrada u Europi, koji pokrivaju više od 75% ukupnog tržišta certifikata za održive zgrade.

Mnoge zgrade danas tipično imaju odvojene sustave za grijanje, hlađenje i proizvodnju tople vode. Kao posljedica toga, ogromna količina energije se rasipa. Thermia nudi mnogo efikasniju alternativu, kojom se može pokriti i do 70% potrošnje energije zgrade, dajući maksimalnu energetsku efikasnost, minimalne operativne troškove i smanjenu emisiju CO2. Dizalice topline Vam omogućuju da održite tri funkcije jednim uređajem, pomažući Vam da steknete bolju certifikacijsku razinu. Kao Vaša jedina potrebna točka kontakta, činimo zgrade zelenima jednostavno i jeftino.

5-godišnje jamstvo

Kvaliteta naših jamstava odražava visoke standarde naših procesa proizvodnje. Thermia Mega je zaštićen jamstvom za sve funkcionalne dijelove, pružajući bezbrižnu udobnost bez neočekivanih troškova za zamjenske dijelove. Ako je potreban popravak koji pokriva jamstvo, ovlašteni distributer će odmah reagirati i napraviti popravke koristeći samo originalne Thermia dijelove.

Thermia Online

Sve Thermia dizalice topline mogu biti opremljene s Thermia Online, funkcijom koja omogućava upravljanje na daljinu i nadzor korištenjem pametnog telefona ili računala. Naš online sustav pruža instalaterima sveobuhvatne dijagnostičke podatke i omogućava im da promptno reagiraju na obavijesti ili pristup informacijama o trenutnom stanju sustava. Online kontrola i nadzor optimiziraju energetsku efikasnost za vlasnike nekretnina u zgradama na nekoliko lokacija.

Kontakt

Ako imate pitanja slobodno nas kontaktirajte

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Ovlašteni predstavnik u Hrvatskoj

Ekoplan-sustavi d.o.o.

Ekoplan-sustavi d.o.o.

+385 (0)42 550 940