Kućevlasnici – njihove priče

Kućevlasnici

Priča korisnika Thermia proizvoda

 • Nakon pažljivog razmatranja svih dostupnih opcija, kućevlasnik se odlučio za Thermiu. Sustav koji je predložio Atlas Trading bio je temeljen na Thermia Diplomat Optimum G3 8kW dizalici topline s izvorom u tlu s modulom pasivnog hlađenja i ispunjavao je sve projektne zahtjeve.

  Izvedba koja govori sama za sebe

  Investitor je gradio novu kuću i odlučio za to koristiti obnovljivi izvor energije. Kuća ima 235 m² stambenog prostora i smještena je u gradu Domžale, središnja Slovenija, oko 15 minuta od Ljubljane i isto toliko od Alpa. Kućevlasnik je bio vrlo dobro informiran o različitim vrstama obnovljivih izvora energije kao i o energetskim zahtjevima svoje nove kuće. U podrumu su se nalazili spa sa saunom, sprave za fitness i jacuzzi, koji zahtijevaju grijanje tijekom čitave godine.

  …u potpunosti smo uspjeli zadovoljiti zahtjeve kućevlasnika i pružiti sve tražene funkcije. Štoviše, kad smo ponovno izmjerili SPF tri godine kasnije, iznosio je 4.17 – savršen rezultat.” – Yasin Jodeh, Tehnički menadžer, Atlas Trading d.o.o.

 • Okruženje kuće i infrastruktura su planirani s tendencijom prema zelenilu i okolišnoj prihvatljivosti. Sve kuće su dobro izolirane, opremljene troslojnim premazom u plastičnim okvirima za nisku razmjenu topline. Sve kuće su opremljene s Thermia Diplomat ili Thermia Diplomat G3 dizalicama topline s izvorom u tlu koje imaju ugrađene spremnike za toplu vodu. Obnovljiva energija dolazi iz kolektora u tlu– horizontalne petlje zakopane na oko 1,5 metara ispod površine. 'Svi stanari će imati koristi od sustava grijanja iz obnovljivih izvora energije' – kaže Toomas Kibus, Voditelj odjela za obnovljive izvore energije i grijanje u Airwaveu.

  Nisko-ugljično zagrijavanje

  Uuesalu, stambeno područje smješteno samo 8 km od centra grada Tallinna. Domaća atmosfera, mir i susretljivi stanovnici su samo neke od ključnih riječi kojima se može opisati atmosfera u Uuesalu stambenom području. Vrlo je popularno među mladim ljudima i obiteljima s djecom, jer područje ima privatne i prostrane kuće, mnogo zelenila i dobro zamišljenu infrastrukturu.

  ...razgledavajući fotografije kuća – bili smo jednostavno oboreni s nogu! Impresionirani ne samo arhitekturom i odabirom materijala već i geotermalnim grijanjem...' kaže Stanislav Kalov, čija obitelj je bila prvi klijent u razvoju Uuesalu Kodua.

 • Potrošnja energije za grijanje pala je na 2,847 kWh a proizvedena toplina za kuću iznosila je 9,373 kWh, dakle 70% je došlo iz samog zraka i obnovljivog izvora energije. Isprva 4,240 kg, CO2 emisija je pala na 2,070 kg, što je ogromno smanjenje od 51% (2,170 kg CO2).

  Thermia Atec – izbor profesionalaca

  Günter Oldigs je certificirani konzultant i ovlašten od strane velikog broja raznih njemačkih energetskih agencija i organizacija, uključujući BAFA, DENA, DEN e.V. i GIH-Nord e.V. On savjetuje kućevlasnike i graditelje o mogućnostima uštede energije, optimalnom korištenju energije, okolišno prihvatljivim prijenosnicima energije i odabiru primjerene opreme, sustavima, građevnim materijalima i mjerenjima.

  Očite dokaze je teško ignorirati: stvarna izvedba mjerena svaki dan"

Kontakt

Ako imate pitanja slobodno nas kontaktirajte

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Ovlašteni predstavnik u Hrvatskoj

Ekoplan-sustavi d.o.o.

Ekoplan-sustavi d.o.o.

+385 (0)42 550 940