Keramički proizvodi i geotermalna tehnologija

Moderni proizvodi za postavljanje pločica i geotermalna tehnologija u istoj zgradi

Butech – odan svojoj posvećenosti okolišu

Butech je osnovan 2001. kao dio Porcelanosa Grupacije s ciljem potpore svim profesionalcima koji su uključeni u sektor postavljanja keramičkih pločica. Tvrtka nudi širok raspon materijala i konstrukcijskih sustava kojima se pokrivaju potrebe kućevlasnika, stručnjaka za instalaciju, graditelja i arhitekata.

“Inspiriran svojim temeljnim vrijednostima vezano uz okoliš, Butech je odlučio koristiti geotermalnu energiju za grijanje i hlađenje. Rezultati su bili impresivni: 75% uštede energije.”

Energetska efikasnost, udobnost i svijest o okolišnom otisku

Dio filozofije grupacije je preuzeti vodeću ulogu u uvođenju inovativnih proizvoda i procesa koji nisu štetni za okoliš. S obzirom na svijest o važnosti energetskih ušteda i energetske efikasnosti pri korištenju resursa, Porcelanosa Grupo kontinuirano investira u poboljšanje svojih postrojenja. U 2008. godini, Butech je odlučio sagraditi novo sjedište tvrtke, urede i  salon. Inspiriran svojim temeljnim vrijednostima vezano uz okoliš, Butech je odlučio koristiti geotermalnu energiju za grijanje i hlađenje.

 

Želja klijenta za inovacijama i rješenja koja je pružila Thermia omogućili su Butechu u Španjolskoj da bude predvodnik geotermalnog sustava visoke izvedbe”, objasnio je Miguel Madero Wage, generalni direktor u Girod Geotermia.

Prostirući se na više od 3,200 m2, Butechovo sjedište ima geotermalni sustav s 36 bušotina na 120 metara dubine koje napajaju HVAC sustav zgrade tijekom čitave godine. Grijanje i hlađenje je omogućeno iz sedam nezavisnih dizalica topline s izvorom u tlu koje funkcioniraju u modusu jednosmjerne kontrole jednog uređaja nad drugima.

Potreba za energijom u jednoj godini bila je 462,805 Kwh a ukupna potrošnja električne energije za instalaciju uključujući cirkulacijske pumpe 116,870 Kwh. To je sezonski faktor izvedbe (SPF) od 3.96 i predstavlja uštedu od 345,935 Kwh godišnje, što se može izraziti kao 74.75% uštede energije.

Kontakt

Ako imate pitanja slobodno nas kontaktirajte

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Ovlašteni predstavnik u Hrvatskoj

Ekoplan-sustavi d.o.o.

Ekoplan-sustavi d.o.o.

+385 (0)42 550 940