Što jedna dizalica topline može učiniti za Vas?

Grijanje

Lorem ipsum

Dizalica topline je jedno od najjeftinijih rješenja za sve Vaše potrebe za grijanjem unutarnjih prostora. Korištenje pohranjene solarne energije je i okolišno prihvatljivo. Voda je najuobičajeniji distribucijski medij u sustavima grijanja u Europi.

Takvi sustavi su obično temeljeni na radijatorima i vodenom grijanju podova. Izlazna temperatura u sustavu distribucije vode je obično 30-35°C za podno grijanje i 45-55°C za radijatore.

 

Bilo da se radi o novom projektu ili nadogradnji, Thermia dizalice topline omogućuju grijanje bez obzira na temperaturu zahtijevanu u sustavu grijanja.

Nužna količina proizvodnje tople vode

Lorem ipsum

 

Oko 20% potrošnje energije toplinske pumpe se koristi za proizvodnju tople vode.  Ključno je da se proizvede dovoljno tople vode kako bi se zadovoljili zahtjevi Vašeg doma tako da trebate osigurati pravi model toplinske pumpe.  

S obzirom da proizvodnja tople vode čini sve veći dio zahtjeva za energijom Vašeg doma (potrošnja vode se povećava jer su domovi danas sve bolje izolirani), ključno je da se topla voda proizvodi što je moguće efikasnije i pouzdanije.  

 

 

Kako bi se osigurala udobnost, također je važno da se spremnik s toplom vodom ponovno puni i zagrijava vrlo brzo. Topla voda se mora proizvoditi brzo, tako da zadovolji potrebe svih. I sve to s najnižim mogućim operativnim troškovima.

Thermia je razvila tehnologije koje ubrzano proizvode ogromne količine tople vode bez potrošnje dodatne energije: TWS – stratifikacija sanitarne vode i HGW – grijanje vode vrućim plinom.

 

Također je ključno da dizalica topline ima sustav koji minimizira rizik od stvaranja bakterija legionele.

Hlađenje Vaše kuće

Lorem ipsum

 

Trenutno je sa svim dizalicama topline izuzev zračne dizalice topline moguće rashladiti zgradu pasivnim hlađenjem uz vrlo niske troškove. To je zbog toga što pasivno hlađenje ne zahtijeva više energije od par električnih žarulja.

Ako pasivno hlađenje nije zadovoljavajuće, Thermia dizalice topline također mogu proizvoditi dodatno, aktivno hlađenje kompresorom. 

To može biti efikasnije od ostalih sustava na tržištu koji koriste zasebne jedinice klimatizacijskih uređaja.

Zagrijte Vaš bazen dizalicom topline

Lorem ipsum

Ako želite energetski efikasan način za zagrijavanje Vašeg bazena, razmislite o korištenju dizalice topline.

Kupili ste bazen iz raznih razloga, kao što su zabava za obitelj, vježbanje, rekreacija, moguće čak i terapeutski razlozi.  No, vjerojatno ste uočili da je bez grijanja Vaš bazen često prehladan za uživanje, posebno u proljeće i jesen.

Grijanje Vašeg bazena će Vam omogućiti da uživate u njemu u svim godišnjim dobima, možda čak i čitavu godinu, čime će Vam se vratiti Vaša značajna investicija.

Kontakt

Ako imate pitanja slobodno nas kontaktirajte

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Ovlašteni predstavnik u Hrvatskoj

Ekoplan-sustavi d.o.o.

Ekoplan-sustavi d.o.o.

+385 (0)42 550 940